biogaz-biomasa - logo ecoapasol
*Documentatie - statie de biogaz zootehnica*

 

 

 

 

 

 

 

 

SC EcoApaSol SRL
va doreste
"Spor si multa energie verde"

 
Schema de amplasare:
Se refera la o crescatorie care are spatiu suficient disponibil. De regula crescatoria este dotata cu un volum de colectare (groapa sau bazin), sub sau în imediata apropiere a adaposturilor, din care dejectia este transferata cu ajutorul unei pompe spre depozitul final (laguna, bazin, batal, etc). 
Între aceasta pompa si depozitul final se intercaleaza statia de biogaz, ea preluand dejectiile proaspete si deversand digestatul in depozitul final. Existenta unui separator prezinta un avantaj, intrucat se poate separa o parte din fractiunea lichida, care trece direct in depozit. În functie de cantitatea de dejectii utilizate se pot adauga si cantitati limitate de plante energetice, marind astfel cantitatea de biogaz produsa, deci si capacitatea instalatiei, fara a mari volumul fermentatorului.

Fluxul:
Dejectia (preferabil fractiune lichida si solida fara asternut), este transferata de catre pompa existenta prin separatorul (eventual existent) în bazinul de dejectii a instalatiei, care cuprinde cativa mc. In acest bazin se afla o pompa cu sistem de tocare si agitare, comandata de catre calculatorul instalatiei care dozeaza materia prima în proces. Dozarea se face dupa o reteta si la ore  prestabilite. În cazul in care procesului se adaoga siloz de plante energetice, acestea vor fi introduse deasemenea în aceast bazin în care vor fi amestecate cu ajutorul sistemului de agitare. 
În fermentator are loc o fermentare anaeroba, in cadrul careia se degaja biogazul. Acesta este colectat in cupola, de unde este dus prin conducta spre valorificarea lui. Materia prima intrata in proces, este eliminata printr-o conducta în depozitul final existent. Pentru stabilitatea procesului este necesar ca digestatul din fermentator sa fie tinut permanent la temperatura constanta, sa fie omogenizat si bineanteles sa fie respectata reteta de alimentare.
Ca posibilitati de valorificarea biogazului, acesta poate fi ars într-o centrala termica în scopuri de incalzire (de ex. sera sau uscator de cereale, etc.) sau poate fi cogenerat, obtinandu-se energie electrica si energie termica.

www.ecoapasol.ro

www.biogazul.info

www.biogazul.ro

www.santier.biogazul.ro

www.fotovoltaic.ecoapasol.ro

www.parc-fotovoltaic.ro

www.instalatii-fotovoltaice.ro

www.epurare.info

www.biofotovoltaic.ro

www.ebs-gerom.de

www.gerom-translate.de

biogaz-biomasa - pixelspace

SC EcoApaSol SRL
550317 Sibiu
România
0788 181997

Director webKostenloser Backlink

Suchmaschinenoptimierung mit Ranking-Hits

Afacerienergii regenerabile